Adjuvanten

Close,Up,Green,Sprayer,To,Protect,Plants,While,Working,In
Klik op de afbeelding om het document "gewasbeschermingsmiddelen en stabiliteit 2023.pdf" te downloaden.

Anti-Drift is een speciale polymeer welke door zijn unieke eigenschappen in staat is de vorming van kleine druppels te voorkomen. Het effect hiervan is dat de kans op verwaaien (drift) van een deel van de spuitvloeistof wordt voorkomen.​

Antischuim is een schuim remmend middel op basis van siliconen welke schuimvorming tegengaat en reeds bestaand schuim laat verdwijnen. Tijdens het mixen in de tank komt er veel lucht in de tank en ontstaat er schuim.

Een geëmulsifeerde onkruidolie op basis van koolzaad olie. Onderzoek van Innoventis en IRS in 2005 en 2006 toont aan dat Fortuna gespoten in een halve dosering een vergelijkbare werking vertoont met de gangbare producten. Een product reductie van 50 % dus.

Guard 2000 een zeer bijzondere hechter uitvloeier speciaal voor bladbedekkingsmiddelen. Naast het gebruik in aardappelen ook bijzonder geschikt voor in de uien teelt, daarnaast voor elk gewas om middel op de plaats te houden. Guard versnelt de regenvastheid en houdt het middel op zijn plek.

De waterconditioner met de zeer speciale eigenschap dat men aan de verkleuring van het water in de tank de juiste pH af kan lezen. Dus geen geknoei met monsterflesjes en lakmoes papiertjes maar het direct aflezen van de juiste pH van het spuitwater aan de kleur van water in de spuittank.

Quantum is een hechter/uitvloeier die zorgt voor een betere bladbedekking. Gewasbeschermingsmiddelen worden daardoor sneller regenvast en beter opgenomen. Ook vormt Quantum een beschermlaag tegen UV-afbraak, waardoor actieve stoff en beter werken.

Rino is een speciaal ontwikkelde uitvloeier voor het bevochtigen van moeilijk te bevochtigen oppervlakten. Speciaal kan hierbij worden gedacht aan blad oppervlak met een waslaag of het bevochtigen van bepaalde soorten moeilijk te bevochtigen insecten.

Dit middel welke toegepast dient te worden in speciale schuimmarkeur apparatuur zorgt voor duidelijk waarneembare schuimtoppen om overlappen met bespuiting te voorkomen.

Soil Fix is een in Engeland ontwikkeld hechtingsmiddel ter voorkoming van stuifschade in akkerbouw gewassen. Tevens wordt het middel aangewend ter voorkoming van irrigatie erosie van hellende oppervlakken.