Wees kien op kwaliteit spuitwater

Sjoerd Hofstee|15 juli 2021

Bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en verschillende vloeibare meststoffen wordt water als drager benut. De kwaliteit van het water zelf blijft daarbij vaak onderbelicht. Onterecht, zo stellen de specialisten van Agro-vital.

Stop met het spuiten met te koud water, luidt het advies van Agro-vital. In plaats van het water uit de sloot te halen, kun je beter water opslaan in een voorraadvat en daarmee spuiten. Met name in het vroege voorjaar is de temperatuur ‘s morgens meestal maar net boven de 4 graden en dat geldt ook voor het slootwater. ‘Dat is gewoon te koud voor goede resultaten. 15° is een mooie ondergrens om na te streven.’

Klik hier voor het hele bericht
Bron: Akker van het Noorden

Klik hier voor een powerpoint presentatie over Adjuvanten, en de kracht van de spuitdruppel. In deze presentatie wordt geschreven over: het effect van water op gewasbeschermingsmiddel, en de adjuvanten. Voor een uitgebreide uitleg over Adjuvanten, en de kracht van de spuitdruppel, wordt er verwezen naar het boek.
Wilt u een versie van de uitgave van Agro-Vital BV? Neem contact op met ons, bel 0561-433115 of mail naar info@agro-vital.com.