Jett

Bladmeststof op basis van mangaan nitraat ter voorkoming en bestrijding van mangaangebrek in land- en tuinbouw gewassen.
Bevat 235 gram/liter mangaan als mangaannitraat.

Doseringen:
Preventief of bij eerste symptomen: 1l/ha Bij duidelijke symptomen: 2l/ha. Bij ernstige gebrek verschijnselen is herhaling aan te bevelen.

Tijdstip van toediening:
Agro-Vital Jett-235 wordt geadviseerd om toe te passen, zodra de eerste verschijnselen van mangaangebrek optreden. Op gronden waarvan bekend is dat regelmatig mangaangebrek optreedt is het aan te bevelen Agro-Vital Jett-235 preventief in te zetten. Voor een goede opname is het van belang dat het gewas voldoende bladoppervlak bezit. Gewassen welke een grote behoefte aan mangaan hebben (aardappelen, suikerbieten, erwten en gerst) reageren vaak positief op meerdere toepassingen met Agro-Vital Jett-235 per seizoen.

Water hoeveelheid:
Agro-Vital Jett-235 toepassen met minimaal 200 l/ha. Toevoeging van Guard.
wordt onder wisselvallige weersomstandigheden aanbevolen om regenvastheid van Agro-Vital Jett-235 te verbeteren.

Tankmenging:
Vul de tank met ongeveer de helft van het benodigde watervolume. Voeg vervolgens Agro-Vital Jett-235 toe en vul terwijl het roermechanisme in werking is de tank bij tot het totaal
benodigde watervolume. Het roermechanisme dient ingeschakeld te blijven totdat de totale hoeveelheid is verspoten.

Menging:
Agro-Vital Jett-235 is mengbaar met de meeste toegelaten gewasbeschermingsmiddelen. Neem bij twijfel over mengbaarheid contact op met uw leverancier. Agro-Vital Jett-235 niet mengen met middelen waar bentazon of fenpropimorph een deel van de werkzame stof is.