Nutrients & Adjuvants: producten

In een tijd waar milieu een steeds belangrijker rol gaat spelen en grondstoffen almaar duurder worden is het efficiƫnt(er) gebruik van gewasbescherming en bemesting een must. Agro-vital denkt haar doel te kunnen verwezenlijken door het importeren en/of produceren van innovatieve technieken op het gebied van zowel gewasbescherming als bemesting.

Adjuvanten kunnen door hun zeer specifieke eigenschappen de werking van gewasbeschermende stoffen enorm verbeteren. Om dergelijke effecten te bereiken is een gedegen kennis van zowel het gewasbescherming product als van de hulpstoffen noodzakelijk. Door zeer specifiek bij bepaalde gewassen onder bepaalde omstandigheden hulpstoffen toe te voegen kan de gebruiker de werking van het gewasbescherming product optimaliseren en de opbrengst gelijk houden of zelfs verbeteren.

Bladmeststoffen zijn niet ontwikkeld om de plant van al zijn voedingstoffen te voorzien. Daarvoor heeft de plant wortels gekregen. Maar soms kan het wortelsysteem niet geheel goed functioneren. Dit is meestal niet omdat er niet voldoende plant voedende stoffen in de bodem aanwezig zijn maar omdat de plant deze simpelweg niet of te weinig op kan nemen. In zulke gevallen kan een bladmeststof uitkomst bieden. Door goed te kijken wat het probleem is kan een langzaam of snelwerkende bladmeststof worden ingezet. Ook hier geld weer dat gedegen kennis aan een goed advies ten grondslag ligt.

Naast deze producten verkoopt Agro-Vital een aantal speciale meststoffen. Waaronder Flex-Fertilizer, EfficieNt, Humostart & Alloy meststoffen..

Uitleg over vloeibare meststoffen